Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2008 09:15 - Без думи, а с жега
Автор: bersek Категория: Изкуство   
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове:
0



Лято е, жега е, Ко Та Рак лежи размазан на сянка близо до речния вир, за да се спаси поне малко от следобедния мор и разсъждава върху несправеднивостта на живота, в частност по въпроса с неговия кожух, ползата му през зимата и как пречи лете.
По пътеката се задава Но Щен Вълк, Ко се понадига, за да го поздрави, но на десетина метра от страдащата котка вълкът се отклонява от пътеката, засилва се и с плонж се бухва в средата на вира. След няколко минути излиза от водата, отръсква се, ухилва се малко тъпо на единствения си зрител и се просва на тревата до него.
Ко се замисля по въпроса за котките и тяхната вродена неприязън към водата, за водата и нейната разхлаждаща функция, после се връща за кратко към първоначалните си разсъждения за жегата и котешкия кожух... Ко Та Рак дремва една 15-20 минутна котешка дремка, през която мислите му се подреждат и той се събужда с прозрението, че вълците не са чак толкова задръстени, колкото се правят и изглеждат на пръв поглед...

Може би тук е момента да кажа, че този горещ летен следобед беше повратна точка в живота на Ко Та Рак, защото от този ден той спря да дели света на котки и некотки.

Но Щен Вълк се просва на тревата до нахалния котарак и взирайки се в него започва психологическа война под формата на "Вълчи поглед" (една традиционна вълча игра*). Скоро вълкът осъзна, че си играе сам, защото потенциалният му съперник най-вероятно не го забелязва, дълбоко замислен над нещо свое си, а малко по-късно даже и задремва! Единствените причини да не изрази шумно възмущението си са жегата, произтичащия от нея мързел и знанието, че котките са доста сбъркани по природа.
Двадесетина минути по-късно Ко се събужда, поглежда Но Щен Вълк с доста странен и отнесен поглед, после скача на крака и на бегом се бухва на свой ред в речния вир...

А сега е моментът да кажа, че това беше денят, в който Но реши, че котките на са чак толкова загубени или ако не всички котаци поне конкретно този екземпляр се отличава с някакви зачатъци на рационална мисъл.

* Тази игра е много подобна на котешката "Засада", но без врата.



Тагове:   жега,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bersek
Категория: Изкуство
Прочетен: 647952
Постинги: 417
Коментари: 288
Гласове: 1830
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031